Omgivning

Kommunen Saltvik, ca 20 km norr om Mariehamn kännetecknas av sina blå berg, gyllene åkrar, salta vikar och doftande blomsterängar. Kommunen har ett rikt djur- och fågelliv, frisk luft, rent vatten och vackra insjöar.

"Härligt renoverat pensionat , med verkligt välkomnande personal och beläget i en fantastisk miljö. Verkligt nöjda med vistelsen!"

"Omgivningarna var intressanta med vacker natur och fin kyrka."

SAMSUNG

Kvarnbo Pensionat är beläget i byn Kvarnbo i en naturskön och lugn miljö. Från frukostsalen blickar man ut över en av Ålands äldsta kyrkor, St:a Maria kyrka, som är en medeltidskyrka i sten vars äldsta delar är daterade till 1200-talet. Här ges regelbundet konserter, till exempel under Ålands orgelfestival i juni. En klar dag på våren ser man också vattnet glittra nere i Kvarnbo viken.

Verkstaden och Indian-racern

Verkstaden
På gården finns en murad verkstad från 1930-talet utrustad med alla ursprungliga remdrivna maskiner, vissa daterade till år 1895. Samtliga maskiner är fullt fungerande och används än idag. Verkstaden innefattar även en smedja där konstsmeden Olivia Sarling håller till, samt diverse motorcyklar och maskiner.
Martin tar er gärna på en rundtur.

web-DSC_3019
Visit Åland / Rebecka Eriksson

Restauranger och caféer
Stallhagen Gastropub 9 km
Smakbyn 5,5 km
Golfrestaurangen 6,5 km
Åland Distillery 6 km
Jan-Karlsgårdens värdshus 6 km
Café Uffe på Berget 5 km
Glasscafé och Handkraft-butik 850 m
Soltuna 25 km

080806Golf59
Visit Åland

Golf
För den golfintresserade finns i Kastelholm, fem kilometer från Kvarnbo Pensionat en omtyckt och naturskön golfbana med två kompletta 18-hålsbanor. I anslutning till golfbanan finns även en restaurang och en golfshop. Ålands Golfklubb

web-KastelholmHorizontalErik
Visit Åland / Erik Kuhlefelt

Kastelholms slott
I grannkommunen Sund finns det vackra Kastelholms slott och Jan-Karlsgården som på somrarna har dagliga guidade rundturer. Värdshuset Jan-Karlsgården erbjuder även luncher och middagar. I samma kommun hittar man även Bomarsunds fästningar som nyligen firade 150-års jubileum.

web-DSC_7032
Visit Åland / Rebecka Eriksson

Museum och vandringsled
I den närbelägna byn Borgboda ligger ett litet museum med namnet Idas stuga. Därifrån kan man även vandra upp till en fornborg och se vackra vikingaskulpturer i trä.

Vikingamarknad
För över tusen år sedan var Kvarnbo en centralort för ett aktivt vikingaliv. Stora utgrävningar och fynd har gjorts i områdena runt Kvarnbo Pensionat.
Den sista helgen i juli varje år anordnar fornföreningen Fibula en stor och livlig vikingamarkand i byn. Här kan man se hur vikingarna levde förr, njuta av tidsenlig mat och dryck, delta i spel och lekar samt handla i de många marknadsstånden. Marknaden växer varje år och senaste år hade man så många som 10 000 besökare.

godby

Butik, bank och bensin
I Godby center som ligger 6 km från Kvarnbo Pensionat finns två stora matbutiker, post, bank, apotek, bensinstation, bankomat, second handbutik, grillkiosk, frisörsalonger, tandläkare samt fritidscenter med gym och simhall.

DSC_1736

Badstrand
En badstrand med sandstrand, omklädningsrum och brygga finns vid den vackra Kvarnbo viken, 200 meter från huset. Här vistades pensionatets gäster redan på 1920-talet, och i viken byggdes fartyg i sekelskiftet 18-1900. Här finns också båtplatser.